معرفی کانکتور و کابل BNC
BNC مخفف (Bayonet Neil-Concelman or British Naval Connector) است و این کانکتور برای سیگنالهای RF ،کابل های کواسایل (کابل هممحور / Coaxial cable) و رشته ای به کار می رود. ما به طور معمول این اتصال دهنده ها را در انتقال کامپوزیت (composite video) بر روی تجهیزات ویدیویی حرفه ای مشاهده می کنیم. مکانیزم قفل بایونت (bayonet) اتصال مقاومی را فراهم می کند و به طور کلی این اتصال قابل اعتماد تر از کانکتور RCA است.
بی ان سی ها در زمینه های متفاوتی از جمله تجهیزات رادیویی، تجهیزات تلویزیونی، تجهیزات آزمایشگاهی، سیگنال های ویدئویی و هم چنین برخی شبکه های کامپیوتری و ورودی های ویدئو پروژکتور به کار برده می شوند.به علاوه این اتصال دهنده ها فیش های متداول برای ارتباط دوربین های مداربسته آنالوگ هستند.
سایر ویژگی های BNC
اتصالات BNC یک سیگنال آنالوگ به نام RGBHV (قرمز، سبز، آبی، افقی، عمودی) را در مجموعه ای از ۵ اتصال انتقال می دهند.
این یک اتصال با کیفیت بالا است که می تواند در مسافت های طولانی استفاده شود.
اتصال BNC بر روی پروژکتورهای گران قیمت تر که عمدتا برای کاربردهای تجاری استفاده می شود وجود دارد.
تفاوت کابل BNC با کابل کامپوزیت RCA
یک کابل BNC در واقع شکل دیگری از کابل کامپوزیت RCA است. انتهای کابل BNC نسبت به یک کابل RCA، متفاوت است. اما با یک آداپتور ساده می توان انتهای آن را مانند انتهای کابل RCA تغییر داد. حرفه ای ترین تجهیزات ویدئویی به جای یک جک RCA داری یک جک BNC می باشند. اتصال فیزیکی آن امن تر است، به دلیل این که کابل های BNC در محل خود پیچ و قفل می شوند
کاربرد پورت BNC در ویدئو پروژکتورها
جدای از امکان اتصال به اسپیکر خارجی ،یکی از کاربردهای مهم پورت BNC در پروژکتورها، اتصال دوربین های مداربسته می باشد.
به طور مثال در ویدئو پروژکتورهای ان ای سی NP-PA672W و NP-PA722X شاهد استفاده از این پورت هستیم.
سایر توضیحات:
Component یا RGB که در میان روش های آنالوگ بالاترین کیفیت را دارا هستند.سیگنال تصویر را به سه عنصر رنگ ( قرمز، آبی و سبز) تفکیک کرده و بر روی سه کابل منتقل می نمایند. جالب است بدانید که قبل از عرضه پورت VGA پورت RGB در دستگاهها دیده میشد که دقیقاً مانند VGA سیگنالها را انتقال میداد. در خصوص تفاوت این دو کابل می توان اشاره کرد که RGB از سه کابل مجزای تک رشتهای جهت انتقال دادهها بهره میبرد در حالی که VGA تنها به یک کابل ۱۵ رشتهای نیاز دارد. همین امر در کنار عوامل دیگر موجب شد تا کمکم VGA جای پورتهای RGB را در بازار بگیرد و هنوز بعضی از افراد این کابل را به RGB بشناسند.